Агнешко бутче с лозови листа в гювеч

28/05/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73169845511
"За перфектното агнешко ви трябват лозови листа и ... търпение Опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 183
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - около 1.5 кг
  • пресен лук - 4 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • олио - около 5 - 6 с.л.
  • масло - около 30 - 40 г, разтопено
  • лозови листа - около 2 връзки пресни или общо 40 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • ГАРНИТУРА
  • картофи - печени на фурна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситненият лук се задушава на умерен огън в олиото, докато омекне. Сваля се от огъня и се добавя накъсани листа джоджен и магданоз, наситнен заедно с дръжките.

Добавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се настрани.

Месото се измива и подсушава с домакинска хартия. Посолява се със сол и черен пипер.

Дъното на гювеча се застила с част от пресните лозови листа, също така и страните му. В средата се поставя месото, поръсва се обилно с червен пипер и покрай него се поставят зелениите и се покрива с още лозови листа.

Краищата им се загъват навътре към месото. Добива се още малко разтопено масло и малко вода. Похлупва се с капак и се запечатва с тесто от брашното и водата.

Пече се на 180 градуса за около 3 часа.

Източник: Йолиподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
28.05.2017 16:36
Мислех,че съм се наситила на агнешко и скоро няма да хапна,но това изглежда адски апетитно.
1
0
marcheva14
marcheva14
28.05.2017 23:13
Добави коментар.
Албенка, наистина е добра рецепта, въпреки че аз агнешко недолюбвам много, но моите хора и Марчев много обичат и аз затова го готвя. Този път исках нещо по-различно, че ми омръзна все едно и също. Рецептата не е толкова традиционна, плънката е много свежа, ароматна , а и самото месо по този начин остава много сочно, въпреки че е дълго време печено във фурната. Заслужава си да се опита. Благодаря ти!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!