Зеленчуково суши с тиквички

28/05/2017
"Какво разбират японците от правене на суши? Ето, перфектното зеленчуково суши, което направо ще ви вземе акъла "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 592
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата в тенджера и когато заври, добавете подправките и ориза.

Предварително хубаво измийте ориза, докато се премахне нишестето. Оставете да поври на тих огън под капак, докато водата се редуцира наполовина. След това разбъркайте, изключете котлона и оставете под капак ориза да поеме останалото количество вода. Трябва да остане съвсем леко твърд и да е лепкав със сладко-кисел вкус.

За тиквичките подгответе две тенджери - едната с вряла подсолена вода, а другата - с ледена. Нарежете тиквичките с много остър нож на тънки като хартия лентички и ги пуснете във врялата вода за не повече от две минути.

Извадете и прехвърлете в ледената вода за няколко минути и след това отцедете.

Настържете част от моркова, а сърцевината му нарежете на пръчици. С лъжица поставете част от ориза върху лентичката от тиквичка и го разстелете равномерно на пласт със средна дебелина, отгоре пръчица морков, така че да се вижда от двете страни, и навийте на стегнато рулце.

Оставете единия край на тиквичката без плънка, за да завиете по-добре. Срежете получилото се рулце на две и подредете изправени в чиния десетина бройки рулца от този вид.

Към останалият ориз добавете граха и царевицата, разбъркайте и с тази плънка направете още рулца по идентичен начин. По същия начин можете да приготвите суши с краставица или риба според вкуса ви. Украсете с настъргания морков и поднесете с тъмен соев сос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!