Червени чушки в гювече

28/05/2017
Кати
отКатиПомощник Готвач667531
"Вкусотии за всички - гювечета с чушки и пармезан, готови за нула време "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 671
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • червени чушки - 8
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4
  • пармезан - 1 ч. ч. /или кашкавал/
  • домати - 2 бр. /или 1 ч. ч. белени домати от консерва/
  • олио - 1 к. ч.
  • магданоз
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Настържете пресните домати.
Сложете по една печена чушка на дyното на четири гювечета и ги полейте с доматения сос.

Сложете втора чушка, върху която да поставите плочка сирене. Поръсете с олио и 1 с. л. вода.

Захлупете гювечетата и печете в умерена фурна около 30 минути.

Махнете капачетата, чукнете по едно яйце и върнете обратно в топлата фурна, за да се запекат яйцата.

Поднесете, поръсени с пармезан и ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар