Кекс с извара и череши

28/05/2017
Албена
отАлбенаИноватор33970511533
"Ароматен кекс с извара и череши търси чаша горещо кафе за кратко следобедно приключение "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 447
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа се разбива размекнатото масло с една чаена чаша захар. Едно по едно се прибавят яйцата.

Брашното се пресява и се размесва с бакпулвера, какаото, ванилията и щипка сол. Лъжица по лъжица се сипва от брашното в купата с яйцата, като едновременно с това сместа се разбърква.

Бялата смес се приготвя, като се смесват изварата, захарта, едно яйце и една ванилия. Всички съставки се разбиват на гладък крем.

За изпичането на ефектен кекс е хубаво да се използва продълговата формичка, чието дъно и стени са покрити хартия за печене. Сипва се първо част от кафявата смес във формата, след това - половината череши, предварително почистени от костилките. Почистените череши се овалват в брашно. Отгоре следва част от изварената и пак кафява смес, череши, изварена смес.

Сладкишът се пече в загрята на 175 градуса фурна. След като се опече, се поръсва с пудра захар.

По идея от: http://receptitenazoii.blogspot.bgподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Lidiya Petrova
Lidiya Petrova
29.07.2017 16:57
Благодаря за идеята за страхотен сладкиш!
0
0
Албена
Албена
08.06.2017 06:03
Да,и аз предпочитам, ,Рикотата",че е с по-гладка структура,но има и хубава българска извара.Аз попаднах на една насипна,обезсолена,коята много ми хареса.Сладкишът ти се е получил много добре, със снимките не виждам проблем,много са си добри.Радвам се ,че рецептата ти е допаднала.
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Албена, тази рецепта влиза в любими! Благодаря!! Нямам думи да кажа колко съм я харесала. Влажност от изварата, там я промених малко и сложих Рикота, не мога да търпя бълг. извара, мирише ми, но това още повече подобри вкуса ѝ, черешите остават сочни, и аромат на хубаво масло и какао. Структура на тестото прекрасна!! Днес я спретнах, заради едни дечица и те бяха много доволни. Хапнаха по три парчета, това чудо никога не се е случвало... мда. Дали да кача снимки след като толкова хубави има от теб и от Админ... ми ще кача и ако Админ не ги хареса да ги маха. Не мога да се справям с тези снимки , много ми е сложно, въртя се нещо снимам, то не излиза както трябва, трия....оф.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв