Руло от тиквички

29/05/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1392031000
"Свежа идея за вечеря - всички вкъщи ще ахнат, като опитат това руло от тиквички "
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 532
  • Преглеждания за месеца765
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първо, настържете тиквичката на едро ренде, поръсете със сол и разбъркайте. Оставете поне 20 минутки, за да може да пусне вода и после отцедете добре.

2. Разбийте яйцето със белтъците и щипка сол и добавете брашното, отново разбивайки добре.

3. Смесете тиквичките с яйцата и прибавете скилидката чесън, настъргана на ситно ренде. Накрая подправете със черния пипер и копър.

4. Покрийте тавичката на фурната със хартия за печене и я намазнете с мъничко олио, за да нямате проблем при отлепването. Изсипете сместа и с лъжица заравнете и придайте правоъгълна или квадратна форма. Печете 10-12 минути или до леко порозовяване на 200 градуса в предварително загрята фурна.

5. През това време си настържете сирената и пригответе Хамона или шунката за плънката. Щом тиквеният блат е готов, поръсете първо с Ементал, подредете Хамона или шунката, нарязани на тънки листа (посоченото в рецептата количество е препоръчително, но не задължително и може да сложите по-малко или повече плънка). Накрая поръсете със Пармезан и допълнете с парченца кашкавал, ако желаете, за повече разкош.

6. Завийте на руло. Отделя се лесно от хартията и е пластично, така че на практика няма опасност да ви се начупи.

7. Украсете с чери доматки и магданоз и може да сервирате веднага!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 23
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
29.05.2017 14:33
Великолепно изпълнение!
3
0
Теодора Иванова Каменова
Чудесна рецепта, но аз не бих заменила хамон с нищо друго
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв