Много пухкави бухти

29/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор562365563
"И топли, и солени все са вкусни - най-неустоимо пухкавите бухти на света "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 725
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко – 200 г
  • брашно – 400 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • сол – 1 ч.л. равна
  • сирене – 130 г
  • кашкавал – 130 г
  • шунка – 130 г
  • кетчуп – 3 с.л.
  • риган – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едро ренде настържете сиренето, кашкавала и шунката заедно.

Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавете солта, разбитото яйце, киселото мляко, кетчупа, ригана и смесените и разбъркани сирене, шунка и кашкавал. Омесете средно твърдо хомогенно тесто.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с 0.5 мм дебелина и нарежете на желаните от вас форми. Оставете да почине нарязаното тесто за около 10 минути, като през това време нагрейте олиото на бавен огън (много е важно да се пържат на слаб огън).

Пуснете няколко парчета в нагрятата мазнина и пържите до приятно кафяв цвят от двете страни.

Готовите бухти нареждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина от пърженето. Сервирайте ги топли, неустоимо вкусни са и изстинали.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Илияна Димова
Благодаря за идеята ! Бухтичките са много ароматни и апетитни! Имат вкус на пица !
1
0
Марияна
Марияна
04.06.2017 14:19
Ще изпробвам рецептата. До сега не съм срещала бухтички със кетчуп и ригън. Изглеждат много апетитно.
1
0
Йорданка Ковачева
Много вкусни! От ригана и кетчупа тези бухтички имат дъх на пица. Интересна рецепта, която със сигурност бих повторила.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв