Препечени филийки по френски с ягоди

29/05/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Закуска по френски - препечени филийки с ягоди "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • хляб - 6 филийки пълнозърнест, без семена, тост
  • ягоди - 100 г (оставяме и за декорация)
  • банан - 1 бр.
  • кокосово мляко - 1 бр. опаковка
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • канела - щипка
  • индийско орехче
  • кокосово масло - 100 г за пържене
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте банана и го смесете с растителното мляко, брашното, солта, канелата и малко настъргано индийско орехче.

Потопете в тази смес филийките хляб и ги оставете в нея за 30 секунди, ало е пресен хляб, и за 1 минута, ако използвате твърд хляб.

Прибавете в тигана малко кокосово масло и изпържете вътре филийките до златисто на ниска температура.

От вечерта нарязаните на кубчета ягоди престояват в хладилник, поръсени със захарта.

В малка касерола ги загряваме на слаб котлон, докато течността се редуцира.

Сервираме ароматните филийки с ягодовата сладост, гарнирани с пресни плодове.

Бележки:
- Плодовете можете да сменяте според сезона. За малките деца са подходящи прасковите, кайсиите, ябълките, черешите, приготвени по същият начин;

- Кокосовото мляко можете да замените с бадемово или соево;

- За предпочитане е кафявата захар като подсладител, защото, знаете, че за децата до 3 годинки медът е алерген.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар