Фритата с тиквички и извара

29/05/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563554
"И това лято най-желания гост на трапезата ни е тази фритата с тиквички и извара "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 035
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се белят, режат на малки кубчета и се оставят в гевгир да се отцедят.

През това време режете шунката, перцата зелен лук и подправките, ако са ви пресни. Прехвърляме всички тези неща в намазнена тава и заливаме с разбитите жълтъци, изварата и прясното мляко.

Отделно белтъците разбиваме на гъста пяна и внимателно разбъркваме с останалите неща.

Покривате с хартия за печене и печете на 180 градуса до готовност.

Когато сместа вече е стегнала, махате хартията и поръсвате обилно с настърганите кашкавал и сирене. Връщате за още 5 минути във фурната.

Сервира се, след като изстине.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар