Ягодови медальони

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Ягодови медальони
Снимка: Анонимен
1 / 2
29/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Дамите носят медальони на шиите си, а лакомниците - в чиниите си"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • жълтък - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • крема сирене 100 г
  • ягодово сладко - 100 г
  • ягоди - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото и захарта до пухкав крем. Добавяме постепенно при непрекъснато разбиване жълтъка, две от яйцата, брашното и лимоновия сок. Започваме да месим тестото, като месенето е добре да бъде по-продължително.

Оставяме го за 20 минути, след което го разточваме на тънко. С нож изрязваме и оформяме правоъгълник. От този правоъгълник трябва да си изрежем 12 малки правоъгълника, с приблизителни размери 6х12 см

Шест от правоъгълниците отделяме и ги намазваме първо с крема сирене, а отгоре върху крема сиренето сипваме и размазваме и по малко ягодово сладко.

Ягодите разрязваме на тънки филийки и поставяме по една филийка върху всеки от отделените тестени ненамазани правоъгълници. Изрязваме ягодка заедно с тестото и така ги поставаме заедно върху намазан с крема сирене и сладко правоъгълник.

Вдигаме и другата част от тестения правоъгълник, който в средата вече има дупка и поставяме, така че да си пасне точно на мястото около ягодката.

Притискаме с вилица навсякъде по ръбчетата, мажем с разбито яйце и подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

След изпичане поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: