Солен кейк с домати и кашкавал

29/05/2017
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniНовак2057
"Солен кейк е твърде непретенциозно наименование за тази вкусотия, която сме ви приготвили "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 497
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете счупените яйца в голяма и удобна купа. Към тях излейте олиото и водата. Разбийте сместа за няколко минути с телена бъркалка.

Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете го на порции, бъркайки с лъжица, докато се усвои от течната смес. Сложете три супени лъжици настърган пармезан, нарязаната на малки кубчета шунка и нарязания на дребни парчета кашкавал.

Овкусете продуктите с щипка сол (внимавайте да не пресолите, имате пармезан и кашкавал достатъчно солени) и щипка чер пипер.

Хомогенизирайте всичко много добре.

Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете приготвената смес, подравнете и наредете отгоре нарязани на малки парчета домати.

Изпечете кейка в загрята на 180 градуса статична фурна за около 40 мин.

Пробвайте винаги за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения кейк.

Веднага го намажете с четка потопена в малко зехтин.

Охладете на решетка.

Нарежете го, когато е добре охладен!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар