Сладкиш Париж-Брест с ягоди

29/05/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач357150362
"Когато един сладкиш се казва така, то непременно трябва да бъде опитан от всички романтични души "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 опаковка (800 г) Белла
  • яйце - 1 бр.
  • бадеми - 30 г филирани
  • пудра захар - 1 - 2 с.л., за поръсване
  • За крема
  • масло - 60 г меко
  • пудра захар - 120 г
  • черен шоколад - 200 г, разтопен на водна баня
  • крем сирене - 400 г (или 200 г крем сирене + 200 г заквасена сметана)
  • ванилия - 1 ч.л. чист екстракт (или 2 - 3 прахчета)
  • За декорация
  • захаросани фигурки
  • бял бъз - цветчета
  • ягоди - 200 г свежи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Неустоим и ефектен френски десерт - хрупкаво многолистно тесто със запечени бадеми, гарнирано с лек крем и свежи сезонни плодове.

Размразяваме бутертестото, като го прехвърлим от предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.

Разбиваме маслото с пудрата захар, добавяме разтопения шоколад и ванилията до пухкав крем.

Постепенно прибавяме крем сиренето, като не преставаме да разбиваме, до получаването на гладък крем, покриваме със свежо фолио и съхраняваме в хладилника.

Загряваме предварително фурната до 220-200 градуса с вентилатор и покриваме дъното на плитка тава с хартия за печене.

Разстиламе бутертестото върху леко набрашнена работна повърхност (или листа, в който са опаковани) и с резец или тънкостенна купа изрязваме четен брой кръгове с диаметър около 10 см (или по избор).

С по-малък резец или тънкостенна чаша (5-6 см) изрязваме центъра на вече изрязаните кръгове, за да се получи нещо като поничка.

Намазваме с разбито яйце половината от бутерринговете и ги похлупваме с останалите, като притискаме по краищата на тестото, за да не се отделят при печене.

Намазваме отново с разбито яйце и поръсваме с филирани бадеми.

Печем в предварително загрята до 220 или 200градуса с вентилатор фурна около 20 минути или до златисто кафяво.

Оставяме изпечените бутеррингове да се охладят напълно върху решетка и разрязваме с остър нож надлъжно през средата.

Прехвърляме крема в пош с накрайник и шприцоваме или нанасяме с лъжичка върху долната половина от разрязания бутерринг, гарнираме с резенчета ягоди и похлупваме с горната половина.

Преди да поднесем, поръсваме с пудра захар.

Включваме фантазия и креативност и декорираме с разтопен шоколад и ягоди.

Бележка: В рецептата можем да заменим основата на тестото с понички.
За бял крем използваме бял шоколад, а плодовете са заменими според сезона.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар