Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Боровинков чийзкейк

Боровинков чийзкейк

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Боровинков чийзкейк1 / 6
02/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 парчета
"И да не забравите, след като приберете чийзкейка в хладилника, за да стегне, сложете катинар, за да не намерите на сутринта само празната табла!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 320 г какаови
  • масло - 150 г масло разтопено
  • ромова есенция - 1/2 + 1/2 за крема
  • за крема
  • кремa сирене - 350 г
  • извара - 200 г
  • сметана - 300 милилитра заквасена
  • захар - 2/3 ч.ч. или на вкус
  • желатин - 2 - 3 пакетчета
  • боровинки - 200 грама пресни
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките измийте добре и ги накиснете във вода предварително, като може да смажете няколко плодчета, за да се оцвети водата.

Шоколадовите или какаовите бисквити смелете в блендер или кухненски робот или просто ги натрошете много добре. Смесете ги постепенно с разтопеното масло, 1/2 ромова есенция и бъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Разстелете я по дъното на подходяща форма, като направите равен блат. Сложете желатина да набъбне в необходимото количество вода, като използвате тази на боровинките.

Разбийте до гладка смес крема сиренето, захарта, сметаната, изварата, 1/2 ромова есенция, като може да добавите мъничко прясно мляко. Разтопете желатина и щом се поохлади леко при непрекъснато бъркане го добавете към крема.

Излейте млечната смес върху блата и напускайте подсушени боровинки. Отгоре може да сложите няколко лъжици сладко от боровинки и с помощта на вилица или нож да направите няколко движения за украса.

Внимателно сложете боровинковия чийзкейк в хладилник за една нощ, за да стегне. След това поръсете с още боровинки отгоре и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин
Марин
Кейка е супер,но ще е по-добре да се прави с хубаво крема сирене.
13.02.2018 15:14
жаклин
жаклин
рецептата е страхотна току-што я пробвах ... :) :)
29.10.2012 13:15
1