Пене с пиле, маслини и сушени домати

30/05/2017
"Паста, пилешко и свежи аромати - разкошно ястие, което се приготвя само за 15 минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пене - 500 г (1 пакет)
  • пилешко филе - 500 г
  • маслини - 250 г
  • сушени домати - 150 г маринован
  • чесън - 5 - 6 големи скилидки
  • зехтин - 150 мл
  • риган
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 200 г за настъргване на всяка порция
  • магданозено песто - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода с малко олио. Измива се със студена вода няколко пъти и се отцежда.

Пилешкото филе нарязвам на тънички жулиени и запържвам до полуготовност. Ако е нужно, добавете малко вода. Не го препържвайте - ще стане твърдо!

Маслините се обезкостяват и нарязвам на ивички. Чесънът се накълцва на ситничко. Сушеният домат се нарязва на жулиени.

Разпределете пастата, пилешкото, маслините и сушения домат на по три равни части, защото ще се пържи на три пъти по малко.

В друг тиган - уок е за предпочитане, сипвам малко зехтин и като се нагорещи, слагам по малко чесън, сушен домат, маслини, жулиени пилешко и част от пастата.

Овкусявам със малко риган, черен пипер и сол. Хубаво е да не ползваме лъжица за разбъркване, а да въртим тигана, докато се позапържи леко пастата.

Когато изпържим и трите части, ги разпределяме в по-дълбоки чинии за паста. Отгоре гарнираме със настърган кашкавал и магданозеното песто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар