Пилешка супа с коприва

Хубена СлавоваХубена Славова
Новак
131031863
Пилешка супа с коприва
Снимка: Хубена Славова
1 / 2
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пролетна, витаминозна и много вкусна - пилешка супа за всеки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 може и друго месо
  • морков - 1
  • лук - 1 средно голяма глава стар
  • червена чушка - 1
  • картофи - 2 - 3 средно големи
  • ориз - 1 1/2 к.ч.
  • коприва - 1/2 пакетче прясна или две шепи сушена
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме и обезкостяваме пилешките бутчета. По време на варенето от време на време махаме пяната с решетъчна лъжица.

Почистваме и нарязваме зеленчуците на дребно. Прибавяме ги към бульона.

Добавяме ориза, копривата и връщаме накъсаното на късчета месо.

Варим около 10 минути. Слагаме подправките и оставяме на огъня още 5 минутки.

Застройваме с едно разбито яйце.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: