Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Обикновени веган кокосови мъфини

Обикновени веган кокосови мъфини

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Обикновени веган кокосови мъфини
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Насам, насам - вкусни вегански мъфини"

Необходими Продукти

  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • растително мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - около 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч., течно (на водна баня)
  • ванилия - 1 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 175 градуса.

Оцетът се смесва с млякото и се оставя за 5 минути.

В купа се разбъркват брашното, захарта, бакпулверът, содата и солта.

В друга купа се разбъркват млякото с оцета, кокосовото масло и ванилията.

Течните и сухите съставки се смесват и се разбъркват с метална бъркалка.

Сместа се разпределя в тавичка за мъфини, застлана с хартиени чашки.

Пекат се около половин час. Когато са готови, трябва клечката да излиза суха и също като се натиснат леко отгоре, да си възвръщат обратно формата.

Като се извадят, се оставят да изстинат в тавичката.

По желание може да се използва след това някаква глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: