Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешки гърди с Бешамел на фурна

Пилешки гърди с Бешамел на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пилешки гърди с Бешамел на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Запишете си рецептата и обещайте да ни поканите на гости Виното ще бъде от нас"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • пиперка - 1 бр. червена
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • грах - 250 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за бешамела
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди, картофите, морковите, лука и пиперката на малки кубчета поотделно.

В тиган с малко олио запържете лука и пиперката до омекване, добавете морковите и картофите, разбъркайте. Поставете пилешкото месо, разбъркайте и запържете до промяна на цвета на месото. Добавете граха, посолете и пържете на бавен огън, прибавете магданоза и ситно нарязания чесън, отстранете ястието.

За Бешамела в студеното мляко разтворете брашното, добавете жълтъка, черния пипер и посолете на вкус. Разбъркайте и поставете на слаб огън, гответе до сгъстяване.

В намазана тавичка с олио разпределете зеленчуковата смес равномерно, като отделите 3-4 лъжици от сместа. Полейте ястието с Бешамела, поръсете с настъргания кашкавал равномерно и в средата на тавата поставете заделените лъжички от зеленчуковата смес в кръг.

Запечете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист загар на кашкавала.

Практично и много вкусно ястие със сос Бешамел на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: