Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Пълнена погача пица с малки питчици със сирене

Пълнена погача пица с малки питчици със сирене

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141282161
Пълнена погача пица с малки питчици със сирене
Снимка: Атанаска
1 / 2
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
9
"Погача изненада - награда за всички лакомници"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 суха на Йоткер (7 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. в киселото мляко
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • за плънката
  • тиквичка - 1 бр.
  • шунка - 400 г
  • кисели краставички - 5 - 6
  • сирене - 100 г
  • домати - 3 бр.
  • чубрица
  • кашкавал - за поръсване 300 г
  • сирене - 2 ч.ч.
  • сусам - 1 пакетче
  • жълтък - 2 бр. за мазане на питките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме всичко без брашното и разбъркваме с 1 ч.ч. гореща вода. Брашното изсипваме в купа и омесваме с течната смес, докато се получи тесто, което оставяме да втаса.

След като втаса, от цялото тесто отделяме една част, за да можем да разточим кора с големина на тавата.

Омазняваме тавичката и поставяме готовата вече кора.

Предварително сме настъргали тиквичката и сме оставили сместа да се отцеди.

Шунката сме нарязали на дребно, както и киселите краставички, а доматите - на тънки колелца.

Сиренето и кашкавалът сме настъргали на ситно ренде.

Към готовата вече кора най-отдолу поставяме настърганата тиквичка, след това доматите, върху тях шунката, киселите краставички, настърганото сирене и най-отгоре настъргания кашкавал.

С останалото тесто оформяме малки питчици, които в средата сме поставили сирене и оформили като топки.

Поставяме ги по края на самата погача, като намазваме отгоре с жълтък и поръсваме със сусам.

Оставяме да втаса и печем във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: