Предястие от пикантни цветя

31/05/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач277951174
"Да вдигнем тост за отличната идея и страхотното предястие с впечатляващ вкус и визия"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 229
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чаша за шампанско изрежете кръгчета от листовете шунка. Лютите чушки измийте, подсушете и разрежете през средата, като с ножа изрежете основата на цветята от върха (от половинката с върха на чушката).

Добре е разрезът да е диагонален, за да се получи по-естетичен вид. Вътрешната част на чушката със семената запазете, защото ще я използваме за тичинки на цветята.

Във всяка "чашка" от лютите чушлета сложете по едно кръгче от шунката, като леко го навиете на фунийка преди това. След това сложете във фунийката и вътрешните жилки на чушките заедно със семенцата за тичинки.

Наредете цветовете в подходяща чиния за сервиране. Прикрепете към всеки цвят перо от зелен лук за дръжки на цветята.

Краставицата измийте, без да белите, разполовете и от всяка половинка изрежете с помощта на остър нож едно или две листа. Оформете с леко издълбаване на кората и декорирайте с тях чинията.

От една люта чушка, разделена вертикално през средата (без да махате дръжките) изрежете допълнително листенца.

Сервирайте с добре охладено питие и предупредете гостите си за пикантния вкус!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
01.06.2017 10:26
Благодаря Ви за милите коментари, радвам се че визията ви е допаднала. Истината е, че не се изискват почти никакви усилия, рецептата е лесна и ефектна. А тези, които не си падат по лютото, могат да заменят лютите чушки с по-тънички обикновени или козирог, сиврия.
3
0
Krassi11
Krassi11
01.06.2017 01:13
Браво за аристичното изпълнение!Произведение на изкуството.Може да сме имали пререкания с теб преди но което си е хубаво си е и си го казвам.което не ми харесва също ;) Поздравления за труда и красивата рецепта.
2
0
Tania Rusenova
Tania Rusenova
31.05.2017 14:54
Красота!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв