Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирани ягоди

Карамелизирани ягоди

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Карамелизирани ягоди
Снимка: Анонимен
1 / 2
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Хапваме ги за секунди и започваме да правим нови, защото са неустоими!"

Необходими Продукти

  • ягоди - 300 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата и захарта да се загреят на слаб котлон. Варим сиропа до получаване на светъл карамелен цвят и докато се сгъсти до консистенцията на кленов сироп.

Измиваме ягодите и ги набучваме на шишчета.

Топим обилно всяка ягода, като я въртим, за да се покрие отвсякъде със сироп.

Подреждаме ягодите върху хартия за печене и оставяме за 10 минути да стегне глазурата.

Хапваме ги за секунди и започваме да правим нови, защото са неустоими!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: