Заешко печено в плик

31/05/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач136203988
"Идеален обяд или вечеря, който не изисква много работа и приготовления, а и не цапа "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 325
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата146
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • заешко месо - 450 г, разфасовано на парчета
  • пресни картофи - 350 г, по възможност малки
  • бейби лукчета - 4 бр.
  • чери домати - 6 бр.
  • пресен чесън - 3 стръка
  • бяло вино - 150 мл
  • вода - около 80 мл
  • бульон - 1 кубче от месо или зеленчуков
  • розмарин - 2 стръка пресен или на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер на вкус
  • мащерка - 1 - 2 ч.л. по желание
  • сол - на вкус
  • лимон - сок от 1
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Заешкото месо измийте добре и натрийте с черен пипер, мащерка, малко сол , половината зехтин и лимонов сок. Оставете в хладилник за 2-3 часа или една нощ, ако разполагате с това време.

2. Срежете пресните картофки наполовина, ако са много малки, или на четвъртинки, ако са по-големички. Не ги белете, а само ги измийте добре. Овкусете ги с единия стрък розмарн, накъсан на листенца, червен и черен пипер, сол и другата половина от зехтина. Поставете ги в плика за печене.

3. Накълцайте пресния чесън на едро и заедно с доматите и обелените лукчета сложете при картофите. Натрошете отгоре кубчето бульон и подредете парчетата заешко месо. Залейте с бялото вино и водата и затегнете добре торбичката с помощта на специалната затягаща лентичка, която е за тази цел и си върви със плика за печене, когато го купуваме. Направете 5-6 дупчици в горната част с клечка за зъби.

4. Поставете в тавичка и печете на 180 градуса - 50 минути. Последните минути може да увеличите на 200 градуса, за да се получи апетитен загар на месцето.

5. Щом извадите от фурната, оставете ястието в плика още 10-15 минути, след което сервирайте.

Идеален обяд или вечеря, който не изисква много работа и приготовления и не цапа много кухнята.

Бързо, лесно и много вкусно!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
За всеки, който хареса и реши да приготви рецептата, искам да допълня две неща, които съм пропуснала без да искам при писането:Първото е, че второто стръкче розмарин се слага върху заешкото месо в плика за печене и Второто-препоръчвам щом затворите плика, преди да сте направили дупчиците, да намачкате хубаво с ръце и да обърнете няколко пъти, за да се смесят добре всички продукти. После поставяте плика в тавичката със завързаната част отдолу, защото дупките са отгоре и би изтекло сосчето. Това е логично, де, но аз да си кажа :) Благодаря!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв