Панирани сиренца с талиатели от тиквички

31/05/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач309136322
"Малко кулинарно вълшебство в чиния - насладете му се "
Приготвяне60 мин.
Готвене55 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта се превърна в арткулинарна терапия за мен.

Тъй като не разполагам с уред за оформяне спагети от зеленчуци, се заиграх с белачка и остър нож.

Измитата и подсушена тиквичка нарязах на ленти и всяка лентичка - на тънки ивици.

Приготвям соса, като в касерола задушавам в зехтина лука и чушките, нарязани на ситни зарчета.

Добавям доматената салца, скилидките чесън, солта и черния пипер.

След около 15 минути прибавям талиателите от тиквички, доматеното пюре и магданоза. Задушавам на слаб котлон, докато сосът се редуцира, а талиателите от тиквички се сготвят. Накрая добавям кашкавала, настърган на едро ренде.

За панировката смесвам яйцето, бирата /ледено студена/ и брашното, бъркайки до хомогенна смес.

Галетата смесвам със семената /сусам, слънчоглед, лен/.

Сирената трябва да бъдат студени. Потапяме ги първо в брашно, после в панировката, а накрая в галетата.

Пържим до загар и приятна хрупкава коричка.

При изваждането от съда ги подреждаме върху кухненска хартия, поемаща излишната мазнина.

Поднасяме талиателите топли, добавяме малко от кашкавала за разкош и гарнираме с панираните сиренца.

Подходящо блюдо за чаша изстудено Шардоне.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Хубава интересна рецепта, но вместо кашкавал бих добавила пармезан. Той дава неповторим вкус и както казваш е за "разкош", но нека да е за по-голям разкош.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв