Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Тиквички с пълнеж Рататуй

Тиквички с пълнеж Рататуй

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Тиквички с пълнеж Рататуй
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Само при нас здравословното е толкова вкусно и вкусното е толкова здравословно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • патладжан - 1/3 бр.
  • морков - 1/2 бр.
  • червена чушка - 1 бр. малка
  • лук - 1 бр. 1 малка глава
  • грах - 50 г от консерва
  • царевица - 50 г от консерва
  • чесън - 1 бр. 1 скилидка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме чашки от тиквичка, които бланшираме в тенджера с вряща вода. Крайчетата, които отрязваме на тиквичката, запазваме за капачета.

Измиваме, подсушаваме зеленчуците и ги обелваме.

Нарязваме патладжана на дребни кубчета, чушката и моркова - на зарчета. Лука, чесъна и издълбаната част от тиквичките нарязваме на ситно.

В подходящ за целта съд слагаме зехтин и запържваме кубчетата патладжан.

Към него прибавяме морковите и лука, чушката и тиквичката. Към края добавяме доматеното пюре, граха, царевицата и чесъна. Овкусяваме с подправките - черен пипер, сол и риган.

Пълним с готовата смес бланшираните чашки, поставяме капачетата и запичаме за 15 минути в умерена фурна на 180 градуса.

За дръжчица на капачето използвах ядка от бадем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: