Бисквитена торта с карамел

01/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104812429933
"Във всеки дом, на всяка трапеза ще се намери място за тази разкошна бисквитена торта "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 171
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • обикновени бисквити - 2 пакета (Изгрев)
  • заквасена сметана - 400 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка пълномаслено
  • сладко от ягоди - 1 бурканче желирано
  • ягоди - 10 бр. по желание
  • захар - 3 - 5 с.л.
  • захар - за карамела
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете сметаната и киселото мляко в дълбока купа, прибавете захарта и разбъркайте.

Добавете сладкото и отново хубаво разбъркайте, опитайте и ако искате по сладка торта, добавете повече захар.

Във форма наредете един ред от бисквитите, може да използвате и цели големи бисквити за торта. Намажете обилно със ягодовата смес, нарежете малки парченца от пресните ягоди и добавете, ако искате да преобладават повече ягоди - аз не сложих пресни ягоди.

Редувате ред бисквити, ред сметана, докато свършат всички бисквити.

Отгоре сложете няколко ягодки от сладко и полейте хубаво, направете си карамела и украсете по ваш избор.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петя
Петя
10.06.2017 19:22
Ама карамелът ще се втвърди,нали? Аз искам да стои като ...като желе например,по-течен да е
0
0
Ваня Георгиева
Да Петя карамела се втвърдява но моите близки искат да има една доза хрупкавост в тази мекичка и вкусна торта. Можеш да използваш топинг карамел след като не искате да ви е хрупкаво.:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв