Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пъстри спагети

Пъстри спагети

лоралора
Новак
12611435
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пълнозърнести спагети - 100 г
  • спагети - 400 г с домати, спанак и яйце
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • тиквичка - 1 средна
  • олио
  • сол
  • кимион
  • червен пипер
  • черен пипер
  • босилек
  • чесън - на прах
  • сухи зеленчуци
  • магданоз
  • доматен сок - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се поставят да врат в кипяща вода, която е подсолена и с малко олио. Когато са готови, се отцежда топлата вода и се охлаждат със студена, за да не се разкашкват.

Лукът, морковите и тиквичките се нарязват на много ситни кубчета.

В тиган с олио зеленчуците се запържват за 1-2 минути. Към тях се добавя доматения сок, каймата, солта и подправките.

Когато доматеният сок се поизпари и каймата придобие кафеникав цвят, сосът към спагетите е готов.

В дълбока тенджера се смесват сосът и спагетите и се разбъркват добре. По желание може да се овкусят допълнително с лютеница, сос Болонезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: