Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от карфиол

Разядка от карфиол

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818141
Разядка от карфиол
Снимка: Анонимен
1 / 4
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Раз-два и разядката е готова - сега кой иска да я опита"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 - 500 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате пресен карфиол, първо го бланширайте във вряща подсолена вода за 5-10 минути до омекване.

Аз използвах стерилизиран карфиол от буркан - 1 буркан е напълно достатъчен, като първо отцедих излишната вода.

В купа слагаме розичките карфиол, майонезата, млякото и скилидките чесън. Хубаво пасираме до гладка консистенция.

Поднасяме с препечена филийка!

Забележка: Стерилизираният карфиол е соленичък, затова внимавайте с количеството сол, което добавяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: