Конфитюр от кайсии с лимон

01/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор492344882
"Лятно настроение с разкошен аромат, което да съхраните през цялата година "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 438
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайсии – 2 кг
  • захар – 1.2 кг
  • лимон – 1 бр. сока
  • канела – 1 пръчка
  • ванилия – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете узрели кайсии, измийте ги добре, премахнете костилките и ги нарежете на малки парчета. Поставете нарязания плод в тенджера и посипете равномерно със захарта, оставете така покрита с капака за една нощ.

На следващия ден поставете тенджерата на умерен огън и добавете сока на лимона с щипка сол и бъркайте, докато се разтвори захарта напълно.

По време на варенето обирайте периодично образувалата се пяна от повърхността.

За готовността на конфитюра проверявате, като в студена чиния от фризера капнете няколко капки от него – тя не трябва да се разлива.

Малко преди да свалите тенджерата от огъня, прибавете канелената пръчка и ванилийките, разбъркайте добре.

Разсипете конфитюра по сухи и леко затоплени буркани, затворете веднага с капачките и обърнете бурканчетата с капачето отдолу, завийте с дебела завивка, докато напълно се охлади.

Гарантирам за успешно затворени бурканчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар