Миникюфтенца със зеленчукови рулца

01/06/2017
"Вкусно мезенце, за което не ви трябва втора покана "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, яйцето, черния пипер, солта, галетата и нарязаните на ситно лук и магданоз. Омесете и оставете за 30 минути.

Нарежете чушките и лука на възможно най-ситно. Загрейте малко мазнина и ги сложете да се пържат на бавен огън, като разбърквате периодично. Когато зеленчуците са готови, настържете чесъна. Разбъркайте и махнете от котлона.

Прехвърлете сместа в купа и добавете натрошеното сирене. Корите срежете на широки ленти. Вземете две и в тясната част сложете малко от сместа.

Навийте на рулце като прехлупвате външните части навътре, за да не излезе плънката. Така пригответе всички рулца. От каймата оформете малки кръгли кюфтенца.

Оваляйте ги в брашно или галета и сложете по две-три кюфтенца на дървено шишче, като между тях слагате по едно доматче. Загрейте мазнина и сложете рулцата.

Изпържете на не много силен огън от всички страни. Готовите рулца извадете върху кухненска хартия. В същата мазнина изпържете кюфтенцата от двете страни, като с помощта на шишчето ги обръщате.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар