Торта с мармалад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Торта с мармалад1 / 2
04/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 броя, големи
  • масло - 150 г меко
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1/4 ч.л.
  • захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • ванилия - 1 капсула есенция
  • мармалад - по избор
  • за отгоре
  • кокос - 150 - 200 г стърготини
  • яйца - 1 брой
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 прахче
  • сушени плодове - за украса
  • ядки - за украса
  • сметана - разбита, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте двете яйца с маслото, докато се получи гладък крем. Добавете захарта, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера и содата на порции.

Щом сместа се хомогенизира от нея трябва да изпечете 2 отделни блата в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.

Блатовете се пекат за около 20 минути всеки в предварително загряна на 180 градуса фурна. След това се охлаждат, отстранява се хартията и се оставят върху решетка, докато приготвите кокосовата смес.

За нея разбъркайте заедно яйцето със захарта, ванилията и кокоса. Ако стане прекалено гъсто, не добавяйте целия кокос. Сместа трябва да е като за кокоски.

В леко намаслена тава сложете единия блат, намажете обилно с любимия ви мармалад, отгоре другия блат, пак малко мармалад и шприцовайте кокосовата смес. Пъхнете тортата да се запече за 10 минути на силна фурна.

Извадете я и ако е нужно, обрежете отстрани, за да изглежда по-добре. Върху тортата разпръснете сушени плодове и ядки. Може да поднесете тортата с мармалад, като гарнирате с разбита сметана, след като напълно се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
43
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

сова
сова
Незнам, как от толкова малко продукти ще се изпекат два блата
27.11.2013 10:12
Дидка
Дидка
Уникална е! :))
05.06.2012 11:27