Торта с мармалад

от ВаленаНовак
04/06/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 767
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте двете яйца с маслото, докато се получи гладък крем. Добавете захарта, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера и содата на порции.

Щом сместа се хомогенизира от нея трябва да изпечете 2 отделни блата в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.

Блатовете се пекат за около 20 минути всеки в предварително загряна на 180 градуса фурна. След това се охлаждат, отстранява се хартията и се оставят върху решетка, докато приготвите кокосовата смес.

За нея разбъркайте заедно яйцето със захарта, ванилията и кокоса. Ако стане прекалено гъсто, не добавяйте целия кокос. Сместа трябва да е като за кокоски.

В леко намаслена тава сложете единия блат, намажете обилно с любимия ви мармалад, отгоре другия блат, пак малко мармалад и шприцовайте кокосовата смес. Пъхнете тортата да се запече за 10 минути на силна фурна.

Извадете я и ако е нужно, обрежете отстрани, за да изглежда по-добре. Върху тортата разпръснете сушени плодове и ядки. Може да поднесете тортата с мармалад, като гарнирате с разбита сметана, след като напълно се охлади.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 2
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

сова
сова
27.11.2013 10:12
Незнам, как от толкова малко продукти ще се изпекат два блата
0
0
Дидка
Дидка
05.06.2012 11:27
Уникална е! :))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти