Милинки от тефтера

02/06/2017
"Такава рецепта за милинки извадихме от старите тефтери - истинско чудо Опитайте я и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се леко водата и към нея се добавя щипка захар и маята. Оставя се да втаса, а през това време се подготвя брашното, което се разстила в тава и се прави кладенче, в което се поставя млякото, в което е загасена содата и малко сол на вкус. Започва да се добавя брашното, когато втаса маята се прибавя към тестото и пак се меси до получаване на меко тесто.

Готово е тогава, когато престане да лепне по пръстите. Сега се завива с нещо и се оставя да втаса. Когато втаса, се меси още веднъж и се добавя мазнината, пак се оставя да втаса на топло. Ако е студено в стаята, се включва фурната на най-ниската степен и се поставя вътре. След около 1 час е удвоило обема си.

На плота се слага малко брашно и тестото се разточва с точилка на средна дебелина. Сиренето се намачква с вилица и се поставя в началото на листа, завива се на стегнато руло и се нарязва на равни части. Те се нареждат в намазана с мазнина тава и се мажат с яйце. Пече се на 180 градуса до готовност. Моята фурна е силна и за около 20 минути е готово.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар