Напукани селски курабии

02/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваГотвач451294441
"Превърнете дефекта в ефект - смело опечете курабийки и не се притеснявайте, че ще се напукат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 026
  • Преглеждания за месеца6771
  • Преглеждания за седмицата219
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • масло – 1/2 ч.ч. разтопено
  • лимон – 1 бр. кората
  • ванилии – 5 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
  • брашно – за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете единия жълтък и покрийте с 1 с.л. олио. С миксер разбийте яйцата, добавете захарта, разтопеното масло, киселото мляко със загасената в него сода, ванилиите и настърганата лимонова кора, разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.

С голяма лъжица добавяйте брашно и бъркайте, докато стане трудно за бъркане, тогава започнете да месите със ръце върху набрашнен плот добавяйки брашно до меко тесто (докато спре да лепи по ръцете).

От тестото оформете топчета колкото голям орех, подредете ги на разстояние едно от друго в тава постлана с хартия за печене.

Намажете курабийките с заделения разбит жълтък, поръсете обилно с кристална захар и печете в предварително нагрята фурна на около 180 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар