Сладки маслени Праскови

02/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф830478117
"Прасковки, които са по-вкусни от тези, които късаме от дървото. Опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 930
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • краве масло - 200 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • за плънка
  • краве масло - 70 г
  • сладко - 150 г сини сливи
  • орехи - 50 г смлени
  • сладкарска боя - малко жълта + малко червена
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето със захарта и мекото масло на крем, прибавете ванилията, бакпулвера и пресятото брашно. С шпатула разбъркайте до меко тесто (без да месите), завийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилника за 20 минути.

Постелете тава с хартия за печене и от тестото оформете малки топчета, колкото орех, подредете ги в тавата и печете на 180 градуса до златисто за около 20 минути.

Отделно смесете мекото масло с орехите и сладкото от сини сливи или по ваш избор, до еднообразна смес. Намажете и слепете топчетата две по две на праскови, едната половина потопете в разтворената с вода жълта боя, а другата половина в бледо розова и оваляйте обилно в захар. Подредете ги в чиния и декорирайте с листенца от чемшир.

Маслените праскови нямат нужда от престой за омекване, защото са меки и пръхки, можете да консумирате на деня.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар