Домашен пролетен сладкиш

02/06/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9782121
"Ароматен сладкиш с пролетни плодове - истинска хапка свежест "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 185
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 200 г
  • бадеми – 1 к.ч.
  • масло – 1 пакет
  • За крема
  • маскарпоне - 400 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • суха сметана – 1 пакет
  • прясно мляко – 100 мл
  • ягодов сироп – 50 мл или малинов /или сладко от ягоди или малини/
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин – 1 пакетче
  • За глазурата
  • ягоди - 2 ч.ч. пресни или малини
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и бадемите се смилат на прах.

Маслото се разтапя и се смесва с бисквитено-бадемовия прах.

Като се охлади сместа, се разстила по дъното на съда, в който ще бъде приготвена тортата. Получава се блат без печене.

Ако желаете, може да запечете блата, за да се получи твърда основа. За целта нанесете сместа върху хартия за печене, поставете в тава и печете 25-30 минути на слаба фурна. Моето предложение е без изпичане.

При положение, че изберете варианта без печене, оставяте сместа да престои един час в хладилник.

Маскарпонето, заквасената сметана, захарта и плодовия сироп се смесват и пасират до получаване на гъст крем.

Приготвяме желатина според указанията и смесваме останалите продукти.

Разбиваме с прясното мляко сухата сметана според указанията на опаковката. Готовата сметана смесваме с получения крем и отново пасираме.

Поставяме двойно пасирания крем върху блата, оформяме най-лесно, като поставим във форма за печене и оставаме в хладилник.

Почистваме ягодите или малините. Поставяме в подходящ съд.
Поръсваме ги със захар и изчакваме няколко часа.

Приготвяме второто пакетче желатин според указанията и смесваме с престоялите плодове. Покриваме сладкиша с плодово-желатиновата смес.

Декорираме по желание и връщаме в хладилника за още няколко часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар