Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Домашен пролетен сладкиш

Домашен пролетен сладкиш

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568066483815
Домашен пролетен сладкиш
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
02/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ароматен сладкиш с пролетни плодове - истинска хапка свежест"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 200 г
  • бадеми - 1 к.ч.
  • масло - 1 пакет
  • За крема
  • маскарпоне - 400 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • суха сметана - 1 пакет
  • прясно мляко - 100 мл
  • ягодов сироп - 50 мл или малинов /или сладко от ягоди или малини/
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче
  • За глазурата
  • ягоди - 2 ч.ч. пресни или малини
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и бадемите се смилат на прах.

Маслото се разтапя и се смесва с бисквитено-бадемовия прах.

Като се охлади сместа, се разстила по дъното на съда, в който ще бъде приготвена тортата. Получава се блат без печене.

Ако желаете, може да запечете блата, за да се получи твърда основа. За целта нанесете сместа върху хартия за печене, поставете в тава и печете 25-30 минути на слаба фурна. Моето предложение е без изпичане.

При положение, че изберете варианта без печене, оставяте сместа да престои един час в хладилник.

Маскарпонето, заквасената сметана, захарта и плодовия сироп се смесват и пасират до получаване на гъст крем.

Приготвяме желатина според указанията и смесваме останалите продукти.

Разбиваме с прясното мляко сухата сметана според указанията на опаковката. Готовата сметана смесваме с получения крем и отново пасираме.

Поставяме двойно пасирания крем върху блата, оформяме най-лесно, като поставим във форма за печене и оставаме в хладилник.

Почистваме ягодите или малините. Поставяме в подходящ съд.

Поръсваме ги със захар и изчакваме няколко часа.

Приготвяме второто пакетче желатин според указанията и смесваме с престоялите плодове. Покриваме сладкиша с плодово-желатиновата смес.

Декорираме по желание и връщаме в хладилника за още няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: