Палачинка от пилешки дробчета

03/06/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9782101
"Солени палачинки, с които заслужено ще оберете овациите на всички "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета – 200 г
  • кисели краставички – 1 - 2 бр.
  • тиквички – 1 бр. малка
  • яйца – 3 бр.
  • брашно - 3 ч. ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч
  • лимони – ½ бр.
  • оцет – 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре и измийте пилешките дробчета. Поставете във вода с 1 кафена чаша оцет за 10-15 минути.

След престоя ги пуснете във вряща вода за около 5 минути. После отцедете дробчетата и ги настържете на фино ренде.

Тиквичката задушете на пара, след това я настържете заедно с киселите краставички.

Направете кашичка от яйцата, брашното, киселото мляко, сол и черен пипер на вкус. Към кашичката прибавете всички настъргани продукти. По желание за хомогенност може да пасирате сместа.

След това загрейте олио в подходящ за пържене съд и изсипете от сместа под формата на палачинка. Пържете до готовност.

От така приготвената смес обикновено се получават 4-5 палачинки при тиган с 30 сантиметрово дъно.

Поднесете с лимонов резен.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар