Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински бут по кукерски

Свински бут по кукерски

Свински бут по кукерски1 / 2
10/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свински бут - около 1 кг. Обезкостен;
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 2 бр.
  • брашно
  • яйца
  • мазнина - за пържене.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеният свински бут се нарязва на филенца, които се начукват и подправят със сол и черен пипер. След това се панират - потапят се първо в яйце, след това в брашно, после отново в яйце и се пържат в сгорещена мазнина.

Готовите филенца се подреждат в тенджерка, като всеки ред се поръсва с черен пипер и лимонов сок. Когато всички филенца са панирани и подредени се поливат със сос приготвен по следния начин: възвират се прецедената мазнина, в която е панирано; чаена чаша вода; сол и черен пипер.

Готовите филенца се оставят да поврат на слаб огън около 15 минутки. Така приготвен, свинският бут може да се сервира със задушени зеленчуци както студен, така и топъл.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: