Вафлени сладки с кафе и бял шоколад

03/06/2017
Кати
отКатиПомощник Готвач657531
"Традицията повелява сладките с кафе да се поднасят с кафе "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо479
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • инстантно кафе - 2 с. л.
  • вафлени кори - 2 - 3 големи
  • течен шоколад - 1 кофичка двуцветен (200 г)
  • шоколад - 1 бр. бял или тъмен (100 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете вафлените кори на малки квадратчета със страна около 2. 5-3 см или в други форми по избор. Върху половината от тях с шприц сложете от двуцветния течен шоколад.

Всяка вафла с течен шоколад покрийте с второ квадратче, което може да разчупите, за да оформите като "покривче".

Разтопете бял или тъмен шоколад по избор на водна баня.

С помощта на чаена лъжичка залейте всяка сладка, поставена върху готварска хартия.

Поръсете с нес кафе и охладете в хладилник за около един час, за да стегнат бонбоните.

Оформете, като отстраните излишния шоколад от заливката, ако има такъв.

Поднесете с ароматно кафе, сладолед или плодове.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар