Шкембе яхния с тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Шкембе яхния с тиква1 / 2
06/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • шкембе - 300 г телешко или свинско
  • тиква - 500 г
  • лук - 2 глави
  • мазнина - 50 мл
  • домати - 150 - 200 г доматено пюре
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 брой
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • захар
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства и измива много добре. Сварява се с малко сол до пълно омекване, отцежда се и се нарязва на парченца.

Парчетата почистена тиква се сваряват, след което се пюрират заедно със сол на вкус и захар.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва.

Прибавя се брашното, а по-късно и доматеното пюре. Прибавя се червеният пипер и се залива с бульона, в който е варено шкембето.

Всичко се разбърква с тиквеното пюре и щом заври се пускат и парчетата шкембе. Всичко се овкусява със сол, черен пипер и се доварява за 10-тина минути. Поднася се поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: