Пица на рулца с кайма и гъби

03/06/2017
Мими А.
отМими А.Иноватор40414269
"Перфектната пица с ергономична форма - за да бъде най-удобна за хапване "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • мая - 3 с.л. суха
  • захар - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • За плънката
  • телешка кайма - 300 г
  • гъби - 2 бр.
  • моцарела - 200 г
  • домати - 200 г от консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода сипваме маята и захарта и разбъркваме. Разтопяваме маслото и го сипваме.

Смесваме брашното, солта и царевичното нишесте и към тях добавяме маята и маслото. Омесваме тесто и го оставяме да втасва за 1 час.

В дълбок тиган запържваме каймата, чесъна и гъбите и ги овкусяваме с черен пипер и малко сол.

В тенджерка сваряваме до сгъстяваме доматите от консерва (ако е нужно ги пасираме).

Разточваме на много тънък правоъгълен лист тестото. Намазваме го навсякъде с доматен сос. Сипваме равномерно каймата и разпределяме моцарелата, накъсана или настъргана.

Навиваме на руло и нарясваме на охлювчета, дебели около 3-4 см. Подреждаме ги в тавичка, покрита с хартия за печене и изпичаме до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!