Пълнен патладжан-пица

03/06/2017
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф
"Страхотна идея, която веднага трябва да се пробва "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 610
  • Преглеждания за месеца10609
  • Преглеждания за седмицата955
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана режете на две половини по дължина и издълбавате сърцевината им. Посолявате ги и оставяте за поне половин час, за да се отдели горчилката им.

След това ги измивате, подсушавате и слагате в силно загрята фурна за 20 минути. През това време режете на ситно продуктите без кашкавала и сиренето.

Смесвате всичко заедно с накълцаната или нарязана на дребно сърцевина на патладжана, разбърквате и задушавате с малко мазнина и вода докато продуктите омекнат. Когато са готови добавете подправки на вкус, настърганите сирене и кашкавал и отново разбъркайте.

С лъжица напълнете запечените вече лодки от патладжана и върнете във фурната за още около 10 минути или до златист загар на кашкавала.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Гатева
Тази рецепта е чудесна ако вместо шунка прибавите запържено пилешко месо.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв