Картофено руло с яйца и кренвирш

03/06/2017
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Перфектното семейно ястие - само слагате чиниите и всички хапват вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кренвирш - 1 бр.
  • сирене - 60 г
  • кашкавал - 60 г
  • Плънка
  • яйца - 4 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите за около 20 минути. Изцеждат се и се намачкват, докато са още горещи.

Добавят се сол, черен и червен пипер; разбива се яйцето и се разбъркват хубаво. После се рендосват сиренето и кашкавалът, а кренвиршът се реже на дребни кубчета. Отново се разбъркват.

Половината от тази смес се слага в средна правоъгълна кексова тавичка, която се набрашнява леко, за да не залепне.

По дължина се нареждат сварените и обелени яйца и се покриват с останалата картофена смес. Пече се във загрята фурна на 180 градуса за около час.

Изкарва се, оставя се да се поохлади съвсем леко и се обръща в по-голяма правоъгълна тава. Разрязва се на филийки и се сервира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар