Експресно парфе

05/06/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733792352
"Парфе, приготвено до съвършенство само за 15-ина минути - при нас е възможно "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 069
  • Преглеждания за месеца2313
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • бисквити за торта - 300 г
  • масло - 170 г
  • течна сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 600 мл
  • захар - 2 - 3 с. л.
  • желатин - 1 пакетче и половина (около 15 г)
  • какао - натурално за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на средно едри трохи и се изсипват в купа. Маслото се разтопява на водна баня и се излива върху бисквитите. Всичко се разбърква хубаво. Изсипват се в тава с отделящи се стени.

С ръце или подходяща шпатула бисквитите се притискат по дъното на тавата до получаване на тънък блат. След това в дълбока купа се разбива течната сметана, а след това към нея се добавят захарта и заквасената сметана и продължаваме да разбиваме с миксер.

Преди да разбием сметаната разтваряме желатина според това как е указано на пакетчето и го оставяме да набъбне. Щом сметаната е готова разтапяме на водна баня желатина.

След това го изливаме в купата със сметана и разбъркваме хубаво. Изсипваме повече от половината сметана върху бисквитения блат и я разстиламе, а към останалата сметана добавяме съвсем малко от какаото, колкото да потъмнее съвсем малко.

Разбъркваме хубаво и изсипваме върху другата сметана. Заглаждаме и с помощта на цедка поръсваме с какао. По желание може да се поръсят и шоколадови пръчици.

Покриваме с кухненско фолио, но без да докосва сметаната и слагаме за поне един час в хладилник. След това изваждаме парфето и отделяме стените на тавата. Може да се сервира веднага или да се охлади още малко.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Totev Georgi
Totev Georgi
04.07.2018 21:25
Пухкаво ли е парфето или е по-твърдо по тази рецфепта?
0
0
Биляна
Биляна
05.07.2018 06:10
Пухкаво към средно пухкаво.
0
0
Desy Ilieva
Desy Ilieva
16.02.2018 10:36
Захатра дали е достатъчно?
0
0
Биляна
Биляна
16.02.2018 13:28
достатъчно е, иначе става много сладко
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв