Каша от челядинки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Каша от челядинки1 / 2
05/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да имате цяла поляна с челядинки до вас и да не приготвите ароматна каша е истинска престъпление"

Необходими Продукти

  • челядинки - 500 г гъби
  • лук - 1 връзка пресен кромид
  • брашно - 80 г препечено
  • масло - 100 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите за 30 минути в студена вода, след което ги измийте и почистете.

Нарежете челядинките при нужда и ги сложете да се сварят в подсолена вода заедно със ситно нарязания лук.

При непрекъснато разбъркване добавете размитото в студена вода препечено брашно и оставете кашата да къкри за 10-тина минути.

Преди отстраняването й от огъня, посолете кашата от челядинки и разбъркайте с маслото и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: