Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с оризово брашно и канела

Кекс с оризово брашно и канела

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424482505991
Кекс с оризово брашно и канела
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 2
04/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Един по-различен кекс с лимецово и оризово брашно - вкусен и здравословен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 мл
  • оризово брашно - 2 чаши
  • лимецово брашно - 1 чаша
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • канела
  • мед - 1 чаша
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер на пяна. След това добавяме содата към киселото мляко и бъркаме. Като шупне я изсипваме към яйцата.

Прибавяме и меда. Маслото разтопяваме и добавяме към сместа. Накрая остана да се прибави постепенно с леко бъркане брашното. Сместа става пухкава и леко с шупли.

За аромат слагам малко канела, а може и по ваш вкус какао. Печем на 180 градуса с вентилатор около 35 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: