Кифлички с череши

04/06/2017
"Божествен вкус и аромат - кифлички, които трябва да опитате на всяка цена "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 480 г бяло
  • прясно мляко - 220 мл
  • захар - 80 г
  • масло - 1 с.л.
  • мая - суха 1 пак. или 1/2 жива
  • яйца - 2 бр. (1 бр. за намазване)
  • сол - 1 щипка
  • за върху кифличките
  • череши - около 50 бр.
  • за трохите
  • захар - 70 г
  • брашно - 70 г
  • масло - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете продуктите за 30 минути преди използването им на стайна температура. Направете тестото, като разтворите маята в малко топличко прясно мляко с малко захар и посипете с малко брашно.

Оставете за около 15 минути докато приготвите другите неща. Почистете черешите от костилките. Пресейте брашното в купа със солта, добавете останалата захар, яйцето и маслото.

Добавете маята и замесете меко нелепнещо тесто. Добавете брашно при необходимост. Оставете тестото да втаса покрито в съд с кърпа за 40 минути да втаса или докато удвои обема си. От готовото тесто оформете 10-12 топки в зависимост от тавата, в която ще ги печете.

Намаслете тавата и наредете топчета. Натиснете всяко топче с малка чашка или каквото имате, за да образувате в топчето кладенче.

Поставете в отворчето по няколко череши. Поръсете кифличките със захар и ги оставете да се надигнат. След като се надигнат ги намажете с разбито яйце.

Направете трохи от приготвените захар, брашно и масло. Поръсете с трохите кифличките. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кифличките за около 25 мин.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Повече от чудесни кифлички! Беше наслада докато ги приготвях и още по -голяма когато ги хапвахме :) Благодаря за рецептата, Нинка. Качих две снимки, за да видиш как ми се получиха. Не е зле като за първи път;), но твоите определено изглеждат много по-добре :)Задължително ще повторя!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв