Кифлички с череши

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Кифлички с череши
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Божествен вкус и аромат - кифлички, които трябва да опитате на всяка цена"

Необходими Продукти

  • брашно - 480 г бяло
  • прясно мляко - 220 мл
  • захар - 80 г
  • масло - 1 с.л.
  • мая - суха 1 пак. (7 г) или 1/2 жива (21 г)
  • яйца - 2 бр. (1 бр. за намазване)
  • сол - 1 щипка
  • за върху кифличките
  • череши - около 50 бр.
  • за трохите
  • захар - 70 г
  • брашно - 70 г
  • масло - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете продуктите за 30 минути преди използването им на стайна температура. Направете тестото, като разтворите маята в малко топличко прясно мляко с малко захар и посипете с малко брашно.

Оставете за около 15 минути докато приготвите другите неща. Почистете черешите от костилките. Пресейте брашното в купа със солта, добавете останалата захар, яйцето и маслото.

Добавете маята и замесете меко нелепнещо тесто. Добавете брашно при необходимост. Оставете тестото да втаса покрито в съд с кърпа за 40 минути да втаса или докато удвои обема си. От готовото тесто оформете 10-12 топки в зависимост от тавата, в която ще ги печете.

Намаслете тавата и наредете топчета. Натиснете всяко топче с малка чашка или каквото имате, за да образувате в топчето кладенче.

Поставете в отворчето по няколко череши. Поръсете кифличките със захар и ги оставете да се надигнат. След като се надигнат ги намажете с разбито яйце.

Направете трохи от приготвените захар, брашно и масло. Поръсете с трохите кифличките. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кифличките за около 25 мин.

Кифличките с череши са много вкусни.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Повече от чудесни кифлички! Беше наслада докато ги приготвях и още по -голяма когато ги хапвахме :) Благодаря за рецептата, Нинка. Качих две снимки, за да видиш как ми се получиха. Не е зле като за първи път;), но твоите определено изглеждат много по-добре :)Задължително ще повторя!
05.06.2017 10:43