Свински уши в сладко-кисел сос

04/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98912329113
"Такова мезе сме ви приготвили - мераклийско и вкусно, че пръстите ще си оближете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 307
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински уши - 5 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • соев сос - 1 к.ч. (тъмен)
  • кетчуп - 150 г
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • универсална подправка - 3 с.л. пикантина
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ушите, слагаме да се варят не повече от 30 минути, не трябва да са напълно сварени, ако обичате по-мекички ги варете го готовност. Изваждаме и изцеждаме, нарязваме ги на ивици.

Смесваме захарта, соевия сос и кетчупа, разбъркваме добре, прибавяме оцета, пикантината и черния пипер.

Изсипваме сладко-киселия сос и хубаво разбъркваме парчетата уши. Престояват така около 2 часа като на моменти ги разбъркваме.

Така приготвените свински ушички могат да се консумират веднага, след като са поели от соса, или да се пържат или пекат - това зависи кой как ги харесва.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар