Лазаня болонезе

10/08/2012
Диляна от Диляна Новак
"Тази лазаня изобщо не е диетична, но за сметка на това ще оберете всички овации с нея"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 743
  • Преглеждания за месеца780
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Запържете в много малко мазнина наразяния на ситно лук и морков. Добавете каймата, като с помощта на дървена лъжица разбърквате сместа, така че каймата да се отдели на дребни парченца. Добавете доматите, босилека, солта и черния пипер. Оставете на слаб огън да къкри, докато сместа се сгъсти.

2. Пуснете корите лазаня в голяма тенджера с повечко вода и малко зехтин, само докато омекнат, като внимавате да не се слепят.

3. Отделете около 50 грама кашкавал и започнете да редите в средно голяма тава един ред сос, кашкавал и ред кори и така до изчерпване на продуктите, като започнете с ред сос. Запечете на 220 градуса в продължение на 15 минути, след което поръсете с отделения кашкавал и печете в продължение на още 5-6 минути.

От посочените продукти излизат 6 порции.подобни рецепти тук

5 13
4 16
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Таня Левенова
рецептата е точна-точно така и аз правя любимата лазаня-ето и днес за вечеря-качвам снимка
Слагам 3 скл чесън,риган и босилек
0
0
Виолета
Виолета
25.02.2015 14:19
Аз слагам малко гъби,2 скилидки чесън и индийско орехче.Отделно правя сос бешамел,редя кори,кайма малко бешамел.На последните кори заливам обилно бешамел и поръсвам доста кашкавал.Пека всичко заедно.
3
0
ленка
ленка
05.06.2013 15:32
Само малко поправка , към лукът и морковите се добавя и целина ситно нарязана. После , когато се прибави каймата при зеленчуците се налива около чаша вино *най/хубаво да е бяло сухо*
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите