Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Примамливи кренвиршки с кашкавал

Примамливи кренвиршки с кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Примамливи кренвиршки с кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
04/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Не просто примамливи, а пристрастяващи - кренвиршки, на които не може да устоите"

Необходими Продукти

  • продукти за тестото
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 80 г
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • олио - 50 мл
  • суха мая - 1 пакетче на Йоткер
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • плънка
  • кренвирши - 5 бр. свински
  • кашкавал - 150 г
  • чубрица
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 к.л.
  • олио - 1 к.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете средно твърдо тесто от изброените продукти, оставете да втаса.

Когато тестото е готово го разделете на топки, като от всяка разточите на еликсовидна кора. Разрежете кренвиршите на две по дължина, а кашкавала на лентички.

По средата на всяка кора сложете парчето кренвирш и ивици кашкавал, поръсете с ронена чубрица. С нож за пици нарежете двете страни на ленти и оплетете както на вас ви хареса.

Оставете готовите кренвиршки да втасат, след което намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам.

Печете в загрята фурна на 170 градуса до хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: