Вкусни картофки с царевично брашно на фурна

04/06/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312965
"Хрупкави картофки без пържене - супер лесни и толкова вкусни, че веднага трябва да си отворите една биричка и да ги опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 101
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • картофи - 3 бр. средни
  • олио - 3 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • царевично брашно - 1 с. л.
  • за сервиране
  • чеснов млечен сос
  • кетчуп
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме, като за пържене. В подходящ съд кипваме посолена вода.

Сипваме картофите и бланшираме за 1-2 минути. После слагаме в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме картофките да се отцедят добре.

Когато са готови, слагаме в купа, посоляваме с хималайска сол на вкус, поливаме с олио (3 с.л. или повече по вкус) и разбъркваме. Ръсваме царевично брашно и отново разбъркваме добре с лъжица.

Изсипваме картофките в тава върху хартия за печене, като парченцата трябва да са на разстояние едно от друго и слагаме в нагрята на 180-200 градуса фурна. Като започнат да се запичат, разбъркваме и печем до готовност.

Сервираме топли и с чеснов млечен сос, кетчуп и украсени с листенца пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар